henkinen hyvinvointi

Ystävät

Ystävät voivat toimia sinulle suurena apuna heijastaen peilin tavoin omaa itseäsi takaisin sinulle.

Kerro minulle, kenen kanssa seurustelet ja minä kerron sinulle minkälainen olet? Kuulostaako tutulta? Sanotaan, että samankaltaisuus vetää puoleensa samanlaisia ihmisiä, jotka antavat tukea tuttuuden tunteellaan, kun näemme itsemme heissä. Ystävät omaavat samanlaisia ominaisuuksia, joita itse omaamme ja valitsemme heidät tiedostamatta edes tätä. Peilin tavoin ystävät heijastavat omaa energiaamme takaisin meille. 

Ystävät auttavat myös tiedostamaan erilaisuutta itsessämme. Kykenemme näkemään muita mahdollisuuksia ja päätösten tekeminen näiden eroavuuksien avulla helpottuu. Toisinaan meitä vetää puoleensa täysin vastakkaisilla ominaisuuksilla olevat ihmiset ja näiden kautta oivallamme, miten tärkeää on hyväksyä myös vastakkaisia mielipiteitä, koska olisi aika tylsää elää vain pelkän kaiun kanssa, joka toistaa samaa mitä me itse. Kun oivaltaa, että toisen elämä eroaa omastamme, voimme oivaltaa – noinkin voi elää ja olla suvaitsevaisempia. Kaikkien ei tarvitse elää ja olla samanlaisia. Eläköön erilaisuus. Ystävissä voi olla sellaistakin, josta emme pidä, mutta sehän on ystävyyttä, että hyväksyy heidät juuri sellaisena, kuin he ovat.

Kuitenkin tärkeintä on, että hyväksymme heidät ja heidän ei tarvitse muuttua, koska samalla voi hyväksyä myös itsensä sellaisena, kuin on. Ystävät kertovat sinulle, kuinka rakastettava sinä olet ja kyynelten kautta löydämme yhdessä ilon ja naurun lahjan, jonka he tarjoavat. 

Ole siis kiitollinen ystävistä, jotka ovat kulkeneet kanssasi tähän päivään asti ja toivota heidät tervetulleeksi jatkamaan matkaa kanssasi. Pidä heidät aina sydämessäsi. Olet onnekas, kun sinulla on hyviä ystäviä.  

Rita no 291