henkinen hyvinvointi

Vapaudu syyllisyydestä

Voitko tuntea, että sinulla on ankkuri sidottuna nilkoissasi, kun kannat syyllisyyttä mukanasi? Voitko tuntea, kuinka tuo ankkuri vetää sinua aina vain alaspäin ja alaspäin?

Ehkä sinut on kasvatettu hyväksymään se, että on normaalia tuntea syyllisyyttä teoistasi ja toimistasi ja kun niin teet kaikki näyttää olevan ihan hyvin. Ehkä mieleesi nousee syitä, joiden vuoksi teit määrättyjä valintoja, tärkeämpää kuitenkin on, kuinka löytää terve ja myönteinen tapa ymmärtää ja antaa anteeksi tapahtuneet asiat. 

On aika tarkastella menneisyyden tapahtumia laajemmasta näkökulmasta katsottuna ja huomaat, että esiin nousee uusia tapoja nähdä ne. Ensi syyllisyyden tunteen noustessa oivallat, että tätä on vain lyhyt aikainen ratkaisu. Itselleen ankarana oleminen on ironista kyllä kuitenkin kaikista helpoin tapa päästä ulos tilanteesta.

Jos aidosti pystyt tarkastelemaan kaikkea myötätuntoisesti, saatat huomata, että ehkäpä halusit suojella itseäsi tai toisia ja teit parhaasi tai oivalsit, ettei sinulla ollut mitään muuta mahdollisuutta silloin ja valitsit ratkaisun siinä hetkessä.

Kun oivallat, ettei tuossa kielteisyydessä vellominen saa oloa tuntemaan hyväksi vaan pahentaa tilannetta entisestäänkin ja vain itselle anteeksi antaminen on ratkaisu.

Anna itsellesi lupa tuntea rauhaa kaikkien menneisyydessä tapahtuneiden valintojen suhteen – tein parhaani – päästän irti kaikesta katkeruudesta ja pettymyksistä ja syyllisyydestä.

Oivalla, että todellinen rauha elämässä lähtee siitä, että hyväksyy kaikki tapahtuneet osaksi omaa elämää, että harmoniaa ja sisäistä iloa voi kokea kaikesta elämässään.

Rita no 291