henkinen hyvinvointi

Vähemmän ajattelua, enemmän tuntemista

Kun alat kuunnella enemmän omaa sydäntäsi kuin päätäsi, koko maailma muuttuu ja tulee pehmeämmäksi.

Useimmat meistä on kasvatettu kultturissa, joka arvostaan päätä enemmän kuin sydäntä ja sen tuloksena asetamme sydämen pään alapuolelle ikäänkuin jonkinlaisena hierarkisena asemana, josta emme ole tietoisia. Tämä tarkoittaa, että olemme taipuvaisia kuuntelemaan ja vastaamaan kaulasta ylöspäin jättäen lopun kehostamme sanomaan vähän tai jättämään sen kertoman täysin huomiotta. Tämä on fyysinen tapa, joka joskus ilmenee tavastamme hengittää ja kävellä. Kuitenkin tiedostamalla voimme muuttaa sydämemme energian, kuunnella ja vastata paljon syvemmältä resonoivalla tavalla.

Aivoilla on mestarillinen tapa luoda rakenteita ja järjestystä maailmassa, strategoita ja suunnitelmia, kategoroita. Monella tapaa saamme kiittää aivojamme selviytymisestä tällä planeetalla. Kuitenkin tänä aikana tarvitsemme viisautta, joka tulee sydämestä jos haluamme selvitä. Kun kuuntelemme sydäntä, looginen aivojen tapa toimia tuntuu pehmenevän ja sulavan, joka mahdollistaa näkemään kaikkien noiden kategorioiden, rakenteiden taakse. Alamme ymmärtää, että vaikka sydän on aivojen alapuolella, tämä niiden välinen yhteys on kaiken takana.

Kokeile seuraavaa: Istu ystävän kanssa ja pyydä häntä kertomaan elämästään. 10 min koeta kuunnella ilman, että vastaat sanallisesti, tarjoamatta ehdotuksia tai “aivomyrskyn” tuomia ratkaisuja. Hengitä sydämeesi ja vatsaasi, kuuntele ja tunne sensijaan ajattelematta. Kun teet näin, saatat huomata paljon vaikeammaksi tarjota neuvoja ja helpommaksi tunnistaa ystäväsi tunteet, joita hän jakaa. Ystäväsi ehkä avautuu enemmän, menee syvemmälle, ja tuntee, että häntä todella kuunnellaan. Jos sinä tunnet suurta lämpöä ja myötätuntoa, ikään kuin näkisit ystäväsi ensimmäisen kerran, tiedosta silloin, että olet astunut voimalliseen suhteeseen hänen ja itsesi kanssa.

Rita no 291