henkinen hyvinvointi

Toivottomuuden laakso

Toivottomuuden laakso


Toivottomuus ja epätoivo ovat olleet olemassa yhtä kauan kuin ihmiskunta on kyennyt ilmaisemaan itseään ja monet taiteilijat, opettajat ja näkijät ovat työskennelleet masennuksen ja toivottomuuden kanssa.

Heidän sanansa ja elämänsä voivat toimia valonvälähdyksinä pimeydessä, vaikka ne eivät aina pysty viemään pois synkkyydestä heti. Loppujen lopuksi jokaisen on itse löydettävä tiensä ja siksi epätoivo usein murskaa ja saa valtaansa niin, että epäilee ettei omaa sellaisia kykyjä päästä läpi omin avuin.

Jokainen, joka on kulkenut tuon epätoivon laakson läpi ja tullut toiselle puolelle tietää, että jopa tuossa synkkyydessä valon ja toivon siemen on löydettävissä – se on siellä.

Älä luovuta, anna periksi vaan pysähdy ja hengitä oikein syvään ja luota siihen, että noina vaikeina aikoina koet jotain uutta ja tiedät sydämessäsi, että sinulla on jo kaikki tarvittava ja siirry eteenpäin kohti valoisampia aikoja.

Aina voit pyytää apua perheeltä, ystäviltä ja kuunnella omaa sisäistä ohjustasi.

Luota itseesi.

Voit soittaa minulle kaikissa sinua askarruttavissa kysymyksissä. Odotan soittoasi ja kuljen matkaa kanssasi, jos niin valitset.

Rita no 291