elämä ja kiire

Todellisten tunteiden paljastaminen

Todellisten tunteiden paljastuminen

Yhteys todellisiin tunteisiisi löytyy vatsasi avulla. Sen sijaan, että puhuisit omista tunteistasi, sullot ne kehoosi ja vatsa on se paikka, jossa ne useimmiten ovat. Vatsan täyttäminen emootioillaan saattaa tuntua turvalliselta koska silloin ei tarvitse niitä kohdata. Tämä on kuitenkin epäterveellinen tapa välttää niitä ja aiheuttaa itsellesi epätasapainoista emotionaalista ja psyykkistä hyvinvointia. 


Kokeile toimiiko tämä sinulle. Hengitä muutamia kertoja oikein syvää hengitystä, joka rentouttaa ja keskittää huomiosi itseesi. Aseta nyt oikea kätesi vatsallesi, hiljenny ja kerro itsellesi kolme kertaa: “Paljasta minulle todelliset tunteeni.” Hiljenny kuuntelemaan vastausta, salli vastausten tulla, hengitä. Älä pelkää omia tunteitasi.

Muista, että tunteet eivät voi vahingoittaa sinua, ne ovat vain tunteita. Toista harjoitusta ja huomio kaikki fyysisen kehon reaktiot vatsan alueella, lämpöä, kiristävää tunnetta tai ikään kuin solmuja, jotka avautuvat. Ehkäpä haluat kirjoittaa ylös mitä tunnet.

Muista myös, että kehosi ei valehtele koskaan. Voit päästää ääniä suun kautta ja puhaltaa tunteet ulos. Tämän ei tarvitse olla tuskallista tai kovaa, sallit vain kaiken tulla vaivattomasti ilman ponnistelua.

Paljon häpeän tunteita on sullottu vatsaan, kun jätät ne ilmaisematta. Ei ole mitään väärää siinä, että sinulla on tunteita, olivatpa ne millaisia tahansa, mutta oivaltamalla ja tunnistamalla tunteesi vapaudut niiden painolastista.

Rita no 291