elämä ja kiire

Todellinen kiitollisuus

Olet varmaan kuullut, että kiitollisuutta “suoritetaan” käymällä läpi kaikki ne asiat, joista voit olla kiitollinen. Vaikka on kaunista olla kiitollinen hyvästä onnestaan, todellinen kiitollisuus kumpuaa yksinkertaisesta oivalluksesta, että on olemassa ja kun oikeasti tunnet olemassaolosi, tunnet sen olosuhteista huolimatta.

Syvässä kiitollisuuden tilassa tunnistat olemassaolon puhtauden itsessään, ja kiitollisuudesta tulee tiedostava osa suurta elämän mysteeriä. Elämässä on ylämäkiä ja alamäkiä, antamista ja ottamista ja joskus se tuntuu hyvin epäluotettavalta. Jos tunnet kiitollisuutta vain siitä, kun kaikki palvelee sinua hyvin, se ei ole todellista kiitollisuutta.

Kukaan ei pidä noista kiemuroista, mutta monesti tilanteet, joita kohtaat elämässäsi, kaikki menetykset ovat ironista kyllä niitä, jotka herättävät kiitollisuuden, joka ulottuu syvemmälle, kuin sellainen kiitollisuus, jolloin kiittää siitä, että kaikki menee hyvin. Sairaus ja läheltä piti tilanne voivat olla herätys kutsuja oivaltamaan, että on onnellinen ollessaan elossa.

Sinun ei tarvitse odottaa, että sinua ravistellaan olemaan todella kiitollinen elämästäsi. Kiinnitä huomiosi nyt hengitykseesi ja hengitä itsesi olemaan läsnä juuri siellä missä nyt olet ja aloita jokainen päivä olemalla läsnä kiitollisuudessa ja olemalla läsnä elämän virtauksessa joka hetki.

Hengitä ja hengitä ja vielä kerran hengitä.

Rita no 291