elämä ja kiire

Tietoinen sanojen käyttäminen

 Tietoinen sanojen käyttäminen

Sanoissa on energiaa ja niillä voi eheyttä tai vahingoittaa.

Muistatko, kun joku lähetti sanan tiellesi ja se jäi sinuun jumiin. Tapahtuma voi olla kehumisen saaminen tai kun ystävä nimitteli sinua, joka tapauksessa se jäi jumiin sinuun. Ehkä oivalsit silloin, miten vaikuttavaa sanojen käyttäminen voi olla.

Mitä tietoisemmaksi tulet, sen paremmin syvennät suhdettasi sanoihin niin, että olet tunteen tasolla, kun puhut. Oikeasti tunnet sen mitä puhut. Oivallat, että sanat siirtävät tunteita.

Seuraavina päivinä voisit harjoitella huomioimalla sanoja, joita käytät ja kuunnella niiden vaikutusta kehossasi ja emotionaalisessa tilassasi. Huomio, miten erilaiset kommunikointi tavat ympärilläsi olevien ihmisten kanssa, saavat sinut tuntemaan.

Miten omat sanasi vaikuttavat sinuun ja toisten ihmisten sanat taas sinuun. Ehkä huomaat, että kun puhut nopeasti, ajattelematta tai kiirehtien sanoilla ei ole samaa vaikutusta, kuin jos puhut rauhallisesti, hitaasti ja sallimalla noiden tunteiden olla sanojemme sisällössä.

Kun tarkoin kuuntelet muita ennen kuin puhut, sanasi ovat paremmin yhdistyneet sinuun, olet omassa keskuksesi ja silloin alat arvostaa omaa tapaasi puhua. Tuolloin sanasi ovat valoa ja informaatiota, siirtävät syvää ja myönteistä tunnetta niille, jotka haluavat ne kuullla.

Rita no 291