henkinen hyvinvointi

Tekosyyt

Oletko miettinyt näyttelevätkö tekosyyt sinun elämässäsi suurta roolia? Oivallatko edes, että kun käytät tekosyitä, et ole rehellinen toisille, mutta ennen kaikkea et ole rehellinen itsellesi.

Tekosyyt voivat estää sinua saavuttamasta päämääriäsi. Huomaatko hyväksyväsi tekosyyt silloin, kun et pysty saamaan jotain asiaa loppuun suoritettua? Mitä jos koettaisit toista tapaa sen sijaan, että luovutat. Ole rehellinen itsellesi ja kanna vastuuta omista valinnoistasi ja voi olla, että pian huomaat, että et enää keksikään tekosyitä. Nyt voit keskittyä todellisiin päämääriisi ja löytää parempia ratkaisuja haasteisiin ja toimia juuri sinulle parhaiten soipivalla tavalla. Samalla voit oivaltaa, että haasteet tekevät sinusta voimakkaamman ja ennen kaikkea viisaamman.

Ehkä ajattelet, että on ystävällisempää käyttää tekosyitä, kun et halua tehdä jotakin, mitä sinulta pyydetään. Tämä kuitenkin vaikuttaa omaan energiaasi pitämällä totuuden kaukana ja ylläpitää valheellisuuden jatkumista. Voit kertoa toiselle ystävällisin, lempein  sanoin miksi et voi toteuttaa pyyntöä ja silloin toinen on vapaa löytämään  sopivamman henkilön tehtävään. Jos sinusta tuntuu liian jyrkältä sanoa – ei – löydä lempeämpi tapa ilmaista itseäsi.

Jos sinulta pyydetään taloudellista lahjoitusta ja käytät tekosyynä ettei sinulla ole varaa siihen, luot ja vedät puoleesi puutetta elämääsi. Voit luulla, että tekosyyt tekevät asiat helpommiksi, mutta oikeasti ne hankaloittavat elämääsi. Kommunikoi selkeästi ja rehellisesti toisten kanssa ja silloin olet rehellinen itsellesi – ei ole tarvetta käyttää enää tekosyitä, vaan kannat vastuuta kaikista omista valinnoistasi ja tunteistasi., ja sinulla on paljon enemmän energiaa kaikille rakastamillesi asioille elämässä. 

 Rita no 291