elämä ja kiire

Suuria askeleita

Suuria askelia elämän polulla.


Elämä tarjoaa monia mahdollisuuksia edetä omalla polullaan. Sinulle tarjoutuu joka päivä uusia tilaisuuksia vaikkapa kokea erillä tavalla asioita. Joskus saatat tuntea halua siirtyä pois tilanteesta, joka tuntuu epämukavalta mutta saatat epäillä voinko tehdä niin. 

Joskus tunnet olevasi kerta kaikkiaan jumissa. Saatat valita samoin uudelleen ja uudelleen, vaikka jo tiedostat, ettei tuo valinta kerta kaikkiaan toimi enää. Siitäkin huolimatta valitset tuon tavan. 


Tiedostaminen on sitä, että kykenet oivaltamaan, mitä teet. Se on ensimmäinen askel muuttua, koska muutoksen tekeminen ei onnistu, jos et tiedosta, mitä sinun on tehtävä. Alat oivaltaa, että sinä olet alkulähde kaikkien toimintamalliesi takana ja sinä olet myös kaikkien muutosten koordinoija. 


Tiedostamisesta seuraa vapaus. Kun päästät irti ajatuksesta, että olet jumissa toistuvissa malleissa eikä pakoa ole, alatkin nähdä, että sinä olet se, joka leikkii oman elämäsi luomisen kanssa. Menneisyys ja nykyisyys eivät enää hallitse tulevaisuuttasi, kun valitset olevasi tietoinen asioista.

Olet vapaa siirtymään eteenpäin pois vanhoista rajoituksista, jotka laitoit itsellesi. Tiedostamisella astut pois itsesi tieltä ja uusia polkuja avautuu uusien kokemusten kanssa – kehityt koko ajan tiedostamisen avulla.

Rita no 291