elämä ja kiire

Rauha

Mistä rauha alkaa?

Tuleeko se ulkopuoleltasi?

Netkö vain kaaosta ja epäjärjestystä ympärilläsi?

Oletko pettynyt, kun et pystykään muuttamaan myrskyisiä oloja rauhallisiksi?

Miksi et pysty muuttamaan niitä rauhaksi ja tyyneydeksi?

Millaiseksi itse tunnet olosi?

Et pysty tuomaan ulkoiseen maailmaan sitä, mitä sinulla ei ole sisäisessä maailmassasi. Rauha alkaa sinusta, omasta mielestäsi ja sydämestäsi, se ei tule ulkopuoleltasi. Kun aidosti koet olevasi rauha, sen tunne juurtuu sinuun vahvasti, silloin voit tuoda sen myös ulkopuoliseen maailmaan.

Kun koet rauhaa sisäisesti voit jakaa sitä perheelle, yhteisöön ja koko laajaan maailmaan. Ensimmäinen askel rauhan saavuttamiseksi on katsoa sisimpääsi ja rehellisesti arvioida oma suhteesi rauhallisuuteen ja rauhaan.

Rauhan omaavat ihmiset ovat ihan samanlaisia kuin muut ajatuksineen ja ongelmineen, mutta he eivät anna niille omaa energiaansa vaan ovat oivaltaneet, että ajatukset tulevat ja menevät kuten meren aallot ilman että ne häiritsisivät syvien vesien rauhallisuutta.

Tyyneys löytyy noista syvistä vesistä, vaikka pinnalla kuohuu, samalla tavalla ajatukset ja tunteet ovat vain pieniä häiriötekijäitä. Kun kykenet yhdistymään sinussa oleviin rauhallisuuden syviin vesiin ja et anna pintakuohujen saada sinua epätasapainoon, olet löytänyt sisäisen hiljaisuuden, oikean rauhan lähteesi.

Rita no 291