elämä ja kiire

On olemassa vain nyt

On olemassa vain nyt.


Olemalla täysin läsnä sallii sinun kokea jokaisen elämäsi hetken tavalla, jollaista ei voi kokea muistojen tai fantasian kautta. On varmaankin helppoa kulkea koko elämänsä olematta läsnä tässä ja nyt. Elää joko menneisyydessä tai elää tulevaisuudessa, mutta oikeastaan on mahdotonta fyysisesti elää missään muussa tilassa kuin läsnäolon tilassa.

Kokeile onnistuuko tämä; astut ulos etuovesta ja käännyt vasemmalle viime vuoden toukokuuhun tai käännyt ovesta vuoden 2025 joulukuuhun. Onnistuuko?

Joka tapauksessa voit hyvin helposti menettää tulevaisuuden, jota odotat, koska tällä hetkellä olet liian kiireinen kiinnittääksesi huomiosi siihen. Ja niin sitten vietät loppuelämäsi koettaen saada kiinni hetkeä, jonka juuri kadotit.

Siksi muista, että on olemassa vain Nyt – hetki. Kun olet täysin läsnä, mielesi ei vaeltele, murehdi mitä tapahtuu seuravaksi, vaan koet jokaisen hetken tavalla, jota ei voi elää muistojen tai fantasian kautta.

Tarvitse ehkä hiljaisuuden hetken tottuaksesi siihen, ettei mieli enää lörpöttele, eikä sinun ole tarpeen tehdä jotakin. Vaikka huomaat sinulta puuttuvan keskittymiskykyä, koska nyt et suunnittele taukoamatta, oivalla tämä uusi vaihe ja salli itsesi olla nyt -hetkessä.

Jokainen läsnäolon hetki on aina uusi, eikä mitään sellaista ole tapahtunut ennen. Elä tässä hetkessä ja sinun ei tarvitse odottaa tulevaisuutta tai kaivata menneisyyttä.

Elämä tapahtuu sinulle, kun elät tässä hetkessä.

Rita no 291