henkinen hyvinvointi

Omasta iästä nauttiminen

Kieltämällä ilon kokemista siitä, minkä ikäinen on juuri nyt, kieltää itseltään oman elämänsä kauneuden juuri sellaisena kuin se on. Toive olla nuorempi tai vanhempi kieltää sinulta ilon olla juuri se, joka olet tällä hetkellä. Kiellät myös ilon kaikesta siitä, mikä on tulossa, kiellät elämän kauneuden juuri sellaisena kuin se on  tässä hetkessä.

Jokaisessa elämän vaiheessa on ihania kokemuksia ja erilaisia näkemyksiä, joita voi arvostaa ja vaalia. Jokainen kokeus tuo uutta viisautta, jokainen päivä tarjoaa tilaisuuksia kasvaa, uusia alkuja ja loppuja tapahtuu koko ajan – sellaista on elämä. 

Moni kuitenkin uskoo, että on vain yksi ikä, joka jättää varjoonsa kaikki muut. Koettavat saavuttaa tuon iän ja kun se ikä on ohi, koettaa saavuttaa sen uudellleen ja uudelleen. Nauti iästäsi olitpa 20, 40, 60, tai 80, sillä jokainen ikä tuo iloa olla juuri sellainen, kuin olet sillä hetkellä. Voit nähdä koko elämäsi eri vuodenajat ja nauttia jokaisen iän tuomasta viisaudesta ja kauneudesta.

Jokainen uusi vuosi lahjoittaa meillä paljon jännittäviä ja uudenlaisia kokemuksia. Kaksikymppisenä voit nauttia nuoruudesta ja oivaltaa kokemuksen kautta, että ei tarvitse tietää kaikkea heti. Kolmekymppisenä tunnet olevasi itsevarmepi ja nuoruuden hämmennys katoaa. Voit myös kunnioittaa noita vuosia päästäen irti vanhenemisen pelosta ja keskittyä enemmän siihen, mikä on sinulle arvokasta ja nauttia iän tuomasta kypsyydestä. Nelikymppisenä tulet tietoisemmaksi omasta viisaudestasi, jota olet saavuttanut elämän kokemuksen kautta ja osaat nyt laittaa tuon viisauden toimintaan. Et ehkä enää pelkää tutkia tuntemattomiakin alueita tai tehdä muutoksia elämässäsi. Viisikympisenä osaa jo paremmin arvoidia omia tärkeitä periaatteitaan ja kun vuodet kuluvat löytää vapauden aistimisen – sellaisen vapauden, jota ei koskaan aikaisemmin ole kokenut ja voi todella nauttia muistoista, joita olemme saaneet kaikkien kokemustemme kautta. 

Koeta nauttia siitä iästä, jossa olet nyt, sillä jokainen ikävuosi edustaa omaa viisauttaan, jota vaalia.

Rita no 291