henkinen hyvinvointi

Oivaltaminen

Oivaltaminen

Kun olet yhteydessä ihmiseen, joka ei vielä tunnu oivaltaneen elämän syvimpiä kysymyksiä, muista että jokaisen tulee kulkea oma tiensä, löytää oma oivalluksensa. Vaikka sinä olisit oivaltanut todellisuuden luonteen, salli toisten käydä läpi omat kokemuksensa ja älä heti ryhdy neuvomaan, miten tulee toimia.

Ihmisellä on taipumus puhua ja neuvoa toista ihan hyvää hyvyyttään, mutta aina ei ole kyse neuvomisen tarpeesta vaan toisen ihmisen kuuntelemisesta.  On kyse läsnä olemisen taidosta ja kuunnella myös sydämellään myötätuntoisesti.

Moni on pettynyt noista monista saamistaan neuvoista, pettynyt, koska ne eivät ole ehkä toimineet hänen kohdallaan. Moni haluaa tuntea, oletko aito, vai myytkö taas jotain uutta menetelmä?

Voit kertoa oman tarinasi, jos hän haluaa kuunnella. Voit kertoa, kuinka sinä selvisit ja antaa toiselle toivoa, että myös hän selviää tilanteestaan. Pidä yllä omaa valoasi, loista sitä hänelle ja päästä irti kaikenlaisesta arvostelusta, tuomitsemisesta, vihasta, pelosta, koska ne himmentävät valoasi.

Pitämällä häntä hänen omassa valossaan, on paras tapa auttaa häntä. “Kaikki on jo sinussa.”

Voit soittaa minulle kaikissa sinua askarruttavissa kysymyksissä. Odotan soittoasi ja kuljen matkaa kanssasi.

Rita no 291