henkinen hyvinvointi

Ohjaajasta seuraajaksi

Aikuinen lähestyy lasta usein ajatuksella, mitä voi opettaa lapselle elämästä. On totta, että aikuisella on paljon tärkeää tietoa jaettavana, mutta lapset ovat täällä opastamassa meitä yhtä lailla kuin me heitä. He ovat vailla taakkoja, he ovat innostavia, elävät täysin läsnä olevina kaikessa mitä tekevät. He elävät nyt hetkessä nähden kaiken avoimina ja ovat uteliaita ja hyvin innostuneita elämästä ja tässä mielessä lapset ovat opettajiamme.

Kun lähestyy lasta tietoisuudella, että heillä on sinulle opetettavaa, sinusta itsestäsi tulee enemmän itsellesi läsnä olevaksi. On oltava läsnä kuullakseen, seuratakseen ja vastatakseen heidän ajatuksensa virtaan.

Tämä ei aikuiselle ole välttämättä kovin helppoa, tipahtaa ohjaajasta, auktoriteetti asemasta, antautua olemaan läsnä ilman agendaa, opettaa jotakin.

Kun sallit lapsen leikin virtauksen, sinut vedetään läsnä olemisen mysteeriin. Tässä mystisessä tilassa sinusta tulee viaton jälleen, et tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu, koska sallit itsesi päästää irti ja virrata virtauksen mukana.

Kun olet lapselle rakastava opas, oivallat, että voit siirtyä opastajan roolista seuraajan rooliin ja takaisin.

Voit soittaa minulle kaikissa sinua askarruttavissa kysymyksissä. Kuljen matkaa kanssasi, jos niin valitset. Odotan soittoasi.

Rita no 291