henkinen hyvinvointi

Muutoksen ei tarvitse olla kovaa.

  1. Aloita tekemällä pieniä muutoksia tai pilko suuret muutokset helpommin hallitaviksi osiksi. Tämä voi saada sinut tuntemaan olosi paremmaksi kun käsittelet muuroksia, joita aijot tehdä ja se saa sinut tuntemaan olosi mukavammaksi yleensäkin muutoksen aikana.

2. Voit muuttaa päivittäisiä toimintojaan, joka muuttaa mentaalisen toiminnon. Uuteen harrastukseen, uuteen työhän tai uuteen kotiin sopeutuminen voi näin tapahtua pehmeämmin. Jos vaikka haluat aloittaa kotona meditoinnin, koeta sovittaa se aamurutiineisi.

3. Virran mukana kulkeminen voi auttaa sinua hyväksymään muutos sen sijaan, että vastustaisit sitä. Jos pysyt joustavana, voit kyetä ratsastamaan muutoksesta ilman liikaa turbolenssia.

4. Kun muutos tuntuu eniten stressaavalta, helpotusta voi usein löytää siitä, mitä hyvää se tuo tullessaan. Sairaus, taloudellinen menetys tai ihmissuhteen katkeaminen voi näyttää maailman lopulta, kuitenkin ne myös voivat osoittautua siunaukseksi.

5. Muista, että muutos sisältää aina oivaltamisen mahdollisuuksia. Jos muutos tuntuu erityisen stressaavalta, koeta pitää mielessäsi, että kun muutoksen aika on ohi, olet paljon viisaampia sen ansiosta.

6. Muista, että mullistus ja hämmennys ovat luonnollisia osia muutosta. Vaikka voi ennalta varautua joihinkin muutoksen elementeihin on mahdotonta tietää etukäteen kaikki, mitä tapahtuu. Ole valmiina odottamattomille yllätyksille ja muutoksen tuulet eivät silloin kaada sinua helposti.

7. Älä koe, että sinun on käytävä kaikki läpi ihan yksin, vaan puhu ystäväsi kanssa, mitä tapahtuu tai kirjoita päiväkirjaa. Tunteiden jakaminen voi saada aikaan helpotuksen tunteen ja auttaa sinua löytämään vahvuutta jatkamaan eteenpäin.

8. Salli itsellesi aikaa hyväksyä muutokset, joita kohtaat. Kun muutos tapahtuu, tunnista, että saatat tarvita aikaa omaksua uuden tilanteen. Salli itsellesi aikaa tutkia tunteitasi ja siitä voi muuttaa äärimmmäiseltä tuntuvan siedettäväksi.

9. Vaikka kuinka suuri ja vaikea muutos on, sinä lopulta omaksut nämä uudet olosuhteet. Muista, että siitä huolimatta kuinka suuri muutos on, kaikki uusi lopulta punoutuu oikeaan paikkaan elämässäsi.

10. Jos koetat muuttaa tapojesi malleja tai navigoida läpi elämän muutoksen, älä oleta sen olevan helppoa. Halu itkseä ja tuntea olonsa surulliseksi on ihan luonnollista muutoksen aikana. Mutta myös älä oleta, että muutoksen on oltava kovaa. Joskus muutokset ovat tarkoitettuja olemaan helppoja – kuinka sinä valitset kokevasi muutokset? Helpolla tavalla vai vaikeimman kautta?

Rita no 291