elämä ja kiire

Koskaan et voi tietää …

Kun ikää kertyy enemmän saattaa huomata katuvansa niitä asioita, joita ei ole koskaan kokeillut elämässään, kuin niitä, joita on kokenut. 

Kun muistaa, että vain kokemusten avulla oivallamme maailmasta ja itsestämme. Kun mietit teetkö jonkin asian vai et, saatat kuulla hiljaisuuden puhuvan sinulle: “Et koskaan oikeastaan voi tietää, jos et kokeile.”

Vaikka saatat katua päätöksen tulosta myöhemmin, olet kuitenkin oivaltanut jotain ja uuden tiedon saaminen on aina arvokasta. Viisautta muodostuu kokemusten kautta. Jos olet jo etukäteen päättänyt, etteivät nämä asiat ole sinun juttujasi, vaikka sinulla ei ole niistä mitään kokemusta, kokeilemalla asioita saavutat enemmän tietoisuutta itsestäsi.

Kun pysyt avoimena uusille kokemuksille ja rohkeasti hyppäät uuden kokemiseen, huomaat monesta asiasta saavasi hienoja kokemuksia ja oivalluksia.

Tee vaikka luettelo niistä asioista, joista et pidä ja saatat huomata niissä olevan selkeä malli, jota seuraat kokoa ajan. Pelkäät ehkä epäonnistumista. Voit myös miettiä, miksi pidät tai miksi et pidä jostakin.

Ole vain tietoinen, kuinka monista tilaisuuksista olet kieltäytynyt olla saamatta kokemusta, koska olet jo etukäteen muodostanut käsityksen tuloksesta.

On olemassa vain yksi tapa, jolla voit löytää pidätkö vai et pidä jonkin uuden asian kokemisesta. Kokeile ja silloin tiedät, sinulla on kokemus asiasta.

Rita no 291