henkinen hyvinvointi

Koska tietää, milloin on aika laskea toinen menemään?

Koska tietää, kun on aika laskea toinen menemään?

 Ihmissuhteen loppuessa ja sen tiedostaminen, koska on aika sanoa hyvästi ihmissuhteelle, joka ei enää toimi ja samalla tiedostaa, että kipu menee ohi, saattaa usein estää suuremman kivun ja menetyksen tunteiden kantamisen pidemmällä aikavälillä katsottuna. Ehkä olet ajatellut, että toinen tarvitsee sinua tai että hän kyllä muuttuu ja siksi jäänyt toimimattomaan suhteeseen. Olet pelännyt loukkaavasi häntä tai pelkäät, ettet löydä uutta ihmissuhdetta menetetyn tilalle. 

Jos suhde ei toimi enää tai on epäterveellinen, olisiko aika miettiä sitä, mitä oikein haluat, millaisen suhteen haluat olevan? Kysy itseltäsi, kuinka monta kertaa olet toivonut, että jokin muuttuisi ja kuitenkin tilanne pysyy aina saman. Joka suhteessa on aina ylä – ja alamäkiä, se on luonnollista, mutta jos tunnet, ettei sinua oteta huomioon, sinua ei kuunnelle, tunteitasi ei oteta huomioon – ole rehellinen itsellesi.

 Ihmissuhde pohjautuu rehellisyyteen, selkeään kommunikointiin, keskinäiseen huolenpitoon ja siihen minkälaiseksi yhdessä vietetystä ajasta muodostuu. On terveempää lopettaa toimimaton suhde, kuin koettaa kätkeä sisällään olevaa suuttumusta tai vihaa, katkeruutta.

 Ole rehellinen itsellesi, vaikka totuus on tuskallista. Älä taistele vastaan vaan päästä irti. Anna toisen mennä. Se selkeyttää ja voi olla ovi uuteen tyydyttävämpään suhteeseen, jos niin on tarkoitettu.

Rita no 291