henkinen hyvinvointi

Kontrollointi – hallinta

Vastaus hallintaan on antautumisen harjoittelu.

Kun koetat ylläpitää hallintaa tässä elämässä se on vähän samanlaista, kuin koettaisit hallita vuoristorata. Radalla on ihan oma logiikkansa ja se kulkee sitä noudattaen välittämättä siitä, kuinka tiukasti pidät kiinni ohjaksiin. Kun yksinkertaisesti antaudut radan vietäväksi ja tunnet kaikki sen ylä – ja alamäet, kaikki kaarteet, rata sallii sinun mennä paljon pidemmälle. Kun taistelet kyydissä ollessasi vastustamalla sitä, koko olemuksesi jännittyy ja seuraa ahdistusta. Kun koetat manipuloida energiaa, joka on läsnä, energia alkaa manipuloida sinua. Kun kuljet matkaa, ja hyväksyt sen, mitä et voi hallita, syntyy väistämättä vapautta ja iloa.

Tosin ei aina ole helppo päästää irti, edes asioista, joita emme voi hallita. Suuri osa tuntee olevansa arvoton tämän elämän antimien suhteen. Olemme liian kiireisiä, meillä ei ole aikaa hallita kaikkea mitä tapahtuu. Vasta, kun oivallamme, että kaikki yritykset hallit tapahtumia osoittautuvat raskaaksi taakaksi, silloin tajuaa, että ei voi hallita kaikkea. Jos sinusta tuntuu hyvälle, voit ottaa päivittäiseksi tavaksi harjoitella tietoista antautumisharjoitusta.

Istu hiljaa ja hengitä oikein syvään ja sano ääneen tai hiljaa mielessäsi : “Sallin itseni antautua tälle elämälle.” Voit toistaa tätä vaikka koko päivän, mutta toista sitä ainakin 21. peräkkäisinä päivinä ja siitä muodostuu sinulle solumuistiin toimitatapa.

Voit antaa pelon ja ahdistuksen olla jokapäiväistä elämääsi tai voit tehdä valinnan ja sallia itsesi antautua rohkeasti tälle suurelle mysteerille nimeltä elämä. Kun näet ihmisiä elämän vuoristoradalla, näet ehkä heidän pelosta jännittyneet kasvonsa tai voit nähdä myös niitä, jotka ovat vain yhtä hymyä, kädet avoimina vastaanottamaan elämän iloa ja vapautta.

Pidä mielessäsi tämä mielikuva vuoristoradalla matkaamisesta ja se auttaa sinua muistamaan, että kaikkea ei edes tarvitse hallita, kontrolloida, koska sinä voit valita sen, kuinka reagoit tapahtumiin elämässä.

Rita no 291