elämä ja kiire

Kontrolloinnin tarve

 Tarve kontrolloida toista ihmistä pohjautuu omiin pelkoihin ja tarpeeseen heijastaa nuo pelot toiseen ihmiseen. Jokainen haluaa kokea hallitsevansa oman itsensä, koska se on myös tärkeä eloonjäämiskeino. Kontrollointiin liittyy myös vallan halu ja toisen alistamisen tarve ja nämä eivät ole kauniita piirteitä.

Oman kehon ja omien tapojensa ja oman elämänsä hallinta on jokaisen oikeus ja tarpeellista. Negatiiviseksi tuo kontrolloinnin tarve muuttuu, kun haluaa puuttua toisten elämään liikaa. Moni ei edes tajua koska puuttuu liikaa toisen elämään tarkoituksenaan auttaa toisia. Tätä tapahtuu vanhempien taholta, kun halutaan pakottaa lapsi toimimaan halutulla tavalla tai haluaa kontrolloida kumppaninsa käyttäytymistä.

Jos sinulla on taipumusta kontrolloida, huomaat kyllä millä alueella niitä sinulla on. Haluat hallita tilanteita ja tapahtumia, etkä salli niiden tapahtua luonnollisella tavalla, et luota, että elämä aina kantaa.

Onko sinun vaikea sallia toisten olla juuri sellaisia, kuin he ovat, vaikka sinusta tuntuukin, että sinä tiedät parhaiten? Onko sinun vaikeaa sallia toisen tehdä omat valintansa ja luottaa, että he löytävät oman tiensä.

Kunnioita toisen valintoja ja salli heidän valita itse, koska he elävät omaa elämäänsä ja sinä et voi elää heidän elämäänsä vaan elät omaasi.

Voit soittaa minulle kaikissa sinua askarruttavissa kysymyksissä. Kuljen matkaa kanssasi, jos niin valitset. Odotan soittoasi..

Rita no 291