henkinen hyvinvointi

Kiitollisuus

Kiitollisuudesta tietoisena oleminen sallii sinun arvostaa elämääsi uudistuneella loistolla.

Joskus unohtaa antaa aikaa tarkastella ja tunnistaa elämän rikkautta. Ehkä monet viestit, joita saa saavat ajattelemaan kaikkea sitä, mitä puuttuu elämästä ja ei osaa iloita siitä runsaudesta, jota jo tällä hetkellä on olemassa.

Usein kiitollisuus ilmaantuu, kun haluaa enemmän, olipa kyse ajasta, vauraudesta, mukavuuksista tai valaistumisesta. Kuitenkin kun ymmärtää, että voi olla siunaus kävellä toisen kengissä hetken aikaa. Koska moni meistä elää verrattain ennakkoluuloista elämää ja emme näe täydessä laajuudessa menetystämme, joka on yhteydessä ihmiskunnan sisariimme ja veljiimme.

Jos teet inventaarion elämäsi siunauksista, harkitse helpompaa tapaa hoivata kehoasi ja mieltäsi, perhettäsi, siirtymistä paikasta toiseen ja kuinka käyt kiinni tehtäviisi. Suurelle osalle ihmisiä, toiminnat, jotka ottaa itsestään selvyytenä, kuten koulutus, työ tai puhtaan kodin ylläpitäminen, ovat suuria haasteita. Kokemukset toisen elämästä voivat avata sinut arvostamaan omaasi.

Vaikkapa koetapa ostaa ruokaa perheelle koko viikoksi 50 €? Jos omistat auton, kokeile kulkevasi viikon ajan bussilla joka päivä? Jos tarkkailet elämää ilman mukavuuksia, joita sinulla normaalisti on, miltä tuntuu olla ilman niitä? Kysy itseltäsi, kuinka kauan kestäisit sellaista elämää?

Myötätuntoinen kiitollisuus virtaa sydämeesi, kun täysin tiedostat runsauden, jota sinulla on ja ehkä syyllisyyden tunne nousee esiin. Ole kuitenkin tietoinen, ettei tämän tarkoitus ole nostaa syllisyyttä vaan kiitollisuutta ja myötätuntoa kaikkea kohtaan. Tiedostaminen voi auttaa sinua arvostamaan omaa elämääsi uudella loistokkaalla tavalla.

Rita no 291