Blog,  elämä ja kiire

Karista kaarnaa, kuten puut tekevät kasvaessaan

Oletko huomannut, miten puut karistavat kaarnaa kasvaessaan?

Puu kasvattaa oksiaan ja juuriaan ja kasvaa joka vuosi suuremmiksi ja suuremmiksi. Samalla se karistaa pois kaarnaa, joka ei enää palvele sitä. Tuo kaarna ei enää palvele sitä, koska se kasvanut suuremmaksi.

Samalla tavalla sinä luot rajoja ja suojaat itseäsi ja jollain tavalla kasvat myös suuremmaksi kuin nuo rajat ja suojaukset, ja ne on aika varistaa pois. Jos et salli itsesi varistaa pois sellaista, joka ei palvele sinua enää, et kykene laajenemaan kaikkiin mahdollisuuksiisi.

Puu tarvitsee suojaavan kaarnan herkälle kasvun prosessille ja uudistumiselle ilman uhkaa ulkopuolelta. Samoin sinä tarvitset rajoja ja suojaavia kerroksia herkille ja haavoittuville osille itseäsi, jolloin ne voivat turvallisesti eheytyä ja parantua.

Toisin kuin puu, sinun on tietoisesti valittava, milloin on aika karistaa kaarna ja laajentaa omia rajojasi, jotta voit siirtyä seuraavalle kasvun tasolle. Kun ego oivaltaa, ettei se katoa minnekään laajentuessaan käsittämään itsensä suuremmaksi, kuin vain pieni minä, oivaltaa muut ihmiset ja olennot ympärillään laajentaen omia rajojaan, sinusta tulee suurempi ihminen.

Siksi on hyvä välillä kysyä itseltään noista rajoista ja suojauksistaan. Vaikka on tärkeää pitää kiinni noista rajoista, jotka olet asettanut itsellesi, on tärkeää pehmentää ja vapauttaa niitä, kun on aika. Näin luot tilaa uudelle kasvun vaiheelle.

Rita no 291