henkinen hyvinvointi

Järkeilevän mielen venyttelyä

 JÄRKEILEVÄN MIELEN VENYTTELYÄ

Kun omaa joustavan järkeilevän mielen, elämässä on todella paljon helpompaa edetä ja ei eksy omasta suunnasta liian helposti.Kun omaa kyvyn olla joustava ja taipuisa, kuin metsän puut, ei murru helposti, haluaa muuttua ja on valmis myös muuttamaan omia toiminta tapojaan. Tuo kyvykkyys ei suinkaan tarkoita, että antaa periksi jollekin, mitä ei halua tehdä, vaan osaa punnita muitakin mahdollisuuksia, joilla edetä elämässään. Tuolloin ei jää kiinni asioihin, jotka eivät sillä hetkellä toimi vaan huomaa uusia tilaisuuksia ja mahdollisuuksia noiden muutosten avulla. Elämästä voi muodostua paljon hauskempaa. Kun omat suunnitelmat eivät toimi ja sallii uudet tilaisuudet, elämä saattaa näyttää yllättäviäkin ja ilahduttavia kokemuksia rajoittuneen mielen tuolla puolella.

Koska todellisuutta on se, että muutosta tapahtuu koko ajan, ei ole mitään järkeä pitää kiinni vain yhdestä mahdollisuudesta, joka tapahtuu. Mahdollisuuksia on lukematon määrä, ne on vain oivallettava ja sallittava. Joustavan olo sallii myös muiden ihmisten kasvun ja muutoksen. Kun itsepäisesti pitää kiinni siitä, miten kaiken on mentävä, ei oikeasti edes näe todellisuutta ympärillään ja katkaisee itsensä irti elämästä ja menettää monia tilaisuuksia kokea iloa uudella tavalla.

Aivan kuten venyttelet kehoasi, voit venytellä mieltäsi: kulje joskus aivan uutta reittiä ulkoillessasi, töihin mennessäsi. Järjestele kotisi uudelleen – tee jotain, joka poikkeaa päivittäisestä toiminnastasi. Näin järkeilevä mieli tottuu siihen, että asiat voi tehdä uudella tavalla ja rentoutuu. Mieli on todella stressaantunut ja kaipaa jotain uutta, joka virkistää sitä.

Rita no 291