elämä ja kiire

Ihmissuhteet

 Jokainen, joka on ollut pitkäaikaisessa suhteessa tietää, että yhdessäolo vaatii tanssia, joka tuo yhteen ja eroaa ja taas palaa yhteen — tanssi jatkuu.

Suhteen alussa on läheisyyden tunne tärkeää, jotta muodostuu pohja uudelle liitolle. Ikään kuin kasvattaisit kukkaa, samalla tavalla ihmissuhde vaatii aikaa, hoivaamista ja huomiota. Silloin suhde todella juurtuu täysin.

Kun suhde on vahvistunut sisäisesti, käännytään ulkopuolisen maailman suuntaan jälleen, muihin tärkeisiin asioihin kuten työ, perhe ja ystävät. Tämä on luonnollista ja tervettä suhteessa tapahtuvaa kehitystä.

Kuitenkin, jotta tuo pitkäaikainen suhde saadaan kestämään, on välillä hyvä taas keskittyä sisäiseen maailmaan, yhteyteen toisen kanssa samalla uteliaisuudella kuin suhteen alussa, huomioida toinen ja antaa suhteelle aikaa hoivaamalla sitä kuin kaunista kukkaa.

Kiireinen ja vaativa elämän täynnä velvollisuuksia ja tilaisuuksia saattaa aiheuttaa sen, että kadottaa tärkeimmän ihmissuhteensa olemuksen ja ajattelee, että se hoituu ihan itsestään. Saattaa ajatella, että olisi hauska yllättää kumppani lahjalla tai järjestää seurustelu ilta, kuten suhteen alussa, mutta elämä vain tuntuu tulevan tielle.

Uskoo, että rakkaus on riittävän vahva elääkseen ilman huomiota.

Kukatkin tarvitsevat vettä selvitäkseen.

Rita no 291