henkinen hyvinvointi

Epävarmuus

Kun tunnet epävarmuutta, saatat arvostella ja tuomita omia kykyjäsi tehdä jotakin tai et pidä siitä, miltä näytät.

Kuinka epävarmuuden tunne ilmenee elämässä, sillä ei ole väliä, vaan tärkeämpää on olla tietoinen ajatuksistaan ja myös siitä, minkälainen vaikutus niillä on sinuun. Ne muodostavat käsityksen omasta itsestä.

Joskus on ihan normaalia olla epävarma, jopa sellaiset ihmiset, jotka vaikuttavat hyvin itsevarmoilta, voivat kokea epävarmuuden tunteita, mutta he eivät tuo sitä esille, eivätkä jää siihen kiinni vaan kulkevat eteenpäin.

On ihan hyvä tarkastella noita sisältä tulevia tunteita realistisesti. Ihmisellä on taipumus parannella tai tarve todistaa jotain, kun vertaa itseään toisiin ja heidän elämäänsä. Voi näyttää siltä, että toisella on enemmän kuin sinulla, mutta unohdat kuitenkin, että tuo toinen haluaa ehkä näyttää vain osan elämästään, ei koko kuvaa. Ehkä näet vain heidän naamioidun yrityksensä saada kaikki näyttämään paremmalta, kuin ne oikeastaan ovatkaan.

Kun epävarmuus nousee pintaan, hengitä muutaman kerran oikein syvään ja tiedostaa, että jokaisella on lahjoja, jotka auttavat keskittymään vain oleelliseen. Ei kannata olettaa mitään, koska oletat todennäköisesti muuta, kuin mitä on.

Näin tehden voit huomata ihmeiden ja sisäisen kauneuden loistavan kirkkaammin.

Salli itsellesi lupa tuntea omat lahjasi ja mahdollisuutesi. 

Rita no 291