henkinen hyvinvointi

Elämän vuodenajat

Voimme juhlistaa vuodenaikojen muutosta ja muuttaa omaa energiaamme tekemällä samoja muutoksia, joita näemme luonnossa.

Tämän päivän maailmassa toimistotyöskentely ja supermarketit ovat mahdollistaneet itsellemme ja perheellemme toimeentulon hankkimisen vuoden aikojen kierrosta huolimatta. Vaikka suurin osa meistä ei suoraan ole yhteydessä luonnon rytmiin, kehomme sisäinen kello vielä tietää syvällä sisimässään, että vuodenaikojen muutos on muutosta myös meissä. Jos emme tiedosta tätä, voimme tuntea olevamme epätasapainossa ja olemme kadottaneet luonnollisen rytmimme. Näinä päivinä syksy tuo ajatukset kouluun paluusta, sadokorjuu ei välttämättä tule mieleen, ilman kylmeneminen kertoo, että on aika siirtyä sisälle ja valmistautua tulevaan.

Voimme tietoisesti juhlistaa vuodenajan muutosta ja vaihtaa oman energiamme antamalla itselle aikaa tehdä joitakin samoja muutoksia, joita näemme luonnossa. Voimme vaihtaa väriä talven lähestyessä vaatekomerossamme ja valita värejä, jotka tuntuvat nyt hyvälle. Voimme sytyttää sisäisen liekkimme lempi kahvilla, teellä, kaakaolla ja syödä lämpöisiä ruokia. Kuten eläimet kasvattavat talviturkkinsa ja valmistautuvat talveen varastoimalla ruokaansa, me voimme tuoda huovat, lämpöiset lempi vaatteet luomaan mukavuutta. Sytytämme kynttilöitä tai takkatulen tuoden kesän lämmön hohteen sisälle.

Tekemällä tietoisen päätöksen juhlistaa muutosta, toivotamme uuden vuodenajan tervetulleeksi tavalla, joka sallii virtauksen, olemme tuossa virtauksessa, emme taistele sitä vastaan. Olemme samassa rytmissä luonnon kanssa ja se kantaa, hoivaa meitä kun valmistumme tulevaan.

Rita no 291