elämä ja kiire

Elämän tilanteisiin reagoiminen

Menneisyyden kokemuksesi vaikuttavat emotionaalisiin reaktioihisi tässä hetkessä. Nuo kokemiset, joita sinulla on ollut, värittävät kaiken. Elämä on kuin taiteilijan väripaletti, josta otat sen värisen kokemuksen, jonka haluat käydä läpi. Nuo tapahtumat voivat olla vaikuttavia ja niillä on suuri merkitys siinä, miten koet elämäsi ja mihin valitset uskovasi maailmassasi.

Reagoit tapahtumiin sen mukaisesti, miten olet oppinut elämässäsi. Ei ole oikeaa tai väärää vaan on oikea ja väärä, molemmat yhtä aikaa. Ei siis enää joko tai tilassa olemista. On vain kokemuksia, tuloksia menneisyyden kokemuksista. Kuitenkin, kun koet samanlaisen tilanteet – onko reaktiosi aina samanlainen? Kun oivallat noiden aikaisempien kokemusten värittävän jokaisen tässä hetkessä kokemasi, oivallat, miksi reagoit määrätyllä tavalla ja voit nyt valita toisenlaisen tavan kokea tilanne.


Ärsykkeen ja reaktion välissä on ohikiitävän ajatuksen hetki. Tuo ajatus on usein menneisyyden kokemukseen liittyvää ja reagoit siihen sen tuomalla tavalla. Jos olet kokenut auto-onnettomuuden saattaa vähäisenkin auto-onnettomuuden näkeminen saada aikaa paniikki kohtauksen.

Jos haudot epämiellyttäviä kokemuksia kuolemasta menneisyydessä, sinun voi olla vaikea nähdä kuolema vain siirtymisenä toiseen olomuotoon.  Voit vähentää reaktiotasi, kun tiedostat tuon menneisyyden kokemuksen tuoman ajatuksen, joka saa aikaan reaktiosi.

Seuraavalla kerralla valitse jokin myönteisempi ajatus. Tapa voi auttaa sinua kokemaan epämiellyttäviä tilanteita uudessa valossa. Kun tiedostat asian se voi auttaa sinua laittamaan sivuun negatiiviset ajatukset ja valita myönteiset ajatukset niiden sijaan. Nyt reaktiosi tapahtuvatkin sen mukaan, mitä koet tässä hetkessä, eivät enää menneisyyden värittäminä.

Ajan myötä negatiiviset mallit menettävät voimansa ja väritätkin elämäsi puhtailla, kirkkailla ja selkeillä väreillä tämän hetken kokemusten tuomilla tavoilla.

Maalaa siis elämäsi maalaus uusilla väreillä.

Rita no 291.