henkinen hyvinvointi

Elämä voi olla pelottavaa

Pelko voi saada joskus hyvin voimakkaan otteen elämässämme. Tuntuu, kuin olisi vuoristoradalla – ylös ja alas, jatkuvaa menoa kääntyillen ja kiemurrellen, jopa nekin, jotka pitävät jännityksestä, huomaavat joskus pelon ottavan vallan. Tuolloin on tärkeää muistaa, että et ole yksin kokemuksessasi.

Vaikka olisi kuinka vahva ja peloton, joskus me kaikki pelkäämme. Et siis ole yksin pelkojesi kanssa. Pelot voivat liittyä fyysiseen turvallisuuteen, jos voit huonosti ja elämän tilanteesi on vaikea. Taloudellinen tilanteesi saattaa saada aikaan pelkoa, kuinka kaikki päättyy? Läheisten terveyden tila saattaa saada aikaan huolta ja murhetta tai epäilys löydätkö koskaan itselleni rakastavan kumppanin saa aikaan suurta pelkoa.

Uuteen työpaikkaan meno, kouluun tai opiskelupaikkaan meno, uudelle paikkakunnalle muutto tai uusien ihmisten kohtaaminen voivat olla pelottavia tilanteita.  Salli itsellesi lupa olla peloissasi joskus. Tiedosta pelkosi ja se, että myös toiset pelkäävät, et vain sinä yksin.

Voit kertoa toiselle omista peloistasi ja se voi auttaa sinua keventämään taakkaasi, koska et voi kantaa murheitasi kokoa ajan mukanasi. Puhumalla peloistasi et anna niiden kasvaa sisälläsi liian suureksi.

Tiedosta nuo pelkosi ja pelkästään se voi jo auttaa sinua eteenpäin.

Rita no 291