henkinen hyvinvointi

4) Henkisten kykyjen oikea käytön periaate

Henkisellä tiellä kulkiessaan voi huomata omaavansa ns henkisiä kykyjä; selvänäköisyyttä, -kuulemista, -tuntemista – aistimista tai parantajan kykyjen omaamista. Nuo kyvyt ovat meillä kaikilla piilevinä, joskus ne ilmenevät jo lapsuudessa ja niitä voi kehittää missä vaiheessa elämäänsä tahansa.

Uteliaisuus, tirkistely, asioilla leikkiminen ja kykyjen käyttäminen itsekkäisiin tarkoituksiin voi viedä pidempää tietä kulkemaan, jos ei ole kypsä kantamaan seurausten tuomaa vastuuta. Kykyjen oikea käyttö ja koulutus tai kokeneemman ohjaus ja mitä periaatteita niihin liittyy, on hyvä tiedostaa.

Rahan houkutus voi olla suuri – suhde rahaan on kuitenkin jokaisen oma asia ja se on sallittava ilman toisen arvostelua.

Uteliaisuutta on, jos haetaan henkisten kykyjen avulla tietoja, joita ihmisen ei ole välttämätöntä tietää, esim. toisen ihmisen asioita, tietoja omasta kohtalosta tai ei edes menneistä elämistä. Eri asia on, jos noilla voi auttaa toista tai itseään.

Vaitiolovelvollisuus jo velvoittaa paljastamasta toisen ihmisen asioita ilman tämän lupaa.

Harjoittelu ja käyttö pienessä, turvallisessa piirissä aluksi voi olla tarpeen, jotta välttyy yrityksen ja erehtymisen tietä kulkemisen – työ on paras opettaja ja saa aikaan luottamusta itseensä kokemuksen kertyessä lisää.

jatkuu myöhemmin …

Rita no 291