henkinen hyvinvointi

Rakkaus vai viha?

Toisen tuomitsemisesta luopumínen saattaa olla todella vaikeaa, mutta kun koetat etsiä mitä hyvää tilanteessa tai ihmisessä on ja mikä siinä saa aikaan sinussa voimakkaita vihan ja kivun tunteita, saatat yllättyä. Kun korvaat vihan rakkaudella ja myötätunnolla, saatat löytää enemmän iloa ja nautintoa elämässäsi.

 Vihaa et voi auttaa, mutta voit muuntaa sen rakkauden läsnäolon avulla. Älä siis tukahduta vihaasi ja paina sitä syvälle kehoosi vaan opettele terve tapa purkaa viha pois itsestäsi. Sano vaikka, että nyt minua suututtaa, vaikka toinen henkilö olisi se, joka nostatti sinussa olevan vihan. Älä kohdista vihaa häneen. On siis kyseessä sinun oma vihasi sinua itseäsi kohtaan ja toinen henkilö vain auttoi sinua huomioimaan sen.

Mieleeni tulee perheseeni kuuluva henkilö, jonka tavattuani, minun käsitykseni vihasta muuttui täysin. Muistan, kuinka ihailin hänen kykyään aina löytää jotain hyvää toisesta ihmisestä, joka oli kohdellut häntä ala-arvoisesti. Tuohon minunkin on kyettävä, ajattelin

 Huomasin, että en halua alentaa itseäni samalle tasolle vihan tunteiden kanssa vaan voin antaa toiselle ihmiselle tilaisuuden nostaa omien tunteidensa tasoa ja kokea rakkauden välittämää anteeksiantavaa tunnetta. En siis reagoi vihaan vihalla. Säteilen vain valoani olemalla läsnä, enkä reagoi enää negatiivisilla tunteilla, koska olen oivaltanut, että kaikki on vain minun omaa energiaani – kaikkea mitä olen kehooni laittanut ja on aika tyhjentää jäteastia.

 Ole se muutos, jota haluat nähdä ympärilläsi.

Rita no 291